ژباړه : زیب منتظرمسید
موږ زیاتره، کله چې پیاز پاک کړو ، نو پوټکی یې لیرې په ګند کې غورځوو، حال داچې دغه پوټکې زموږ د روغتیا لپاره کولای شي چې ګڼ شمیر ګټې ولري. د پیازو د وچ پوټکي نه د بیلابیلو ناروغیو لکه: د بلغم د صفایي، اسپاسم ضد ،ویټامیني، د میکروبو ضد او د رګونو د پیاوړتیا د وسیلې په توګه ګټه اخیستی شو.
موږ زیاتره، کله چې پیاز پاک کړو ، نو پوټکی یې لیرې په ګند کې غورځوو، حال داچې دغه پوټکې زموږ د روغتیا لپاره کولای شي چې ګڼ شمیر ګټې ولري. د پیازو د وچ پوټکي نه د بیلابیلو ناروغیو لکه: د بلغم د صفایي، اسپاسم ضد ،ویټامیني، د میکروبو ضد او د رګونو د پیاوړتیا د وسیلې په توګه ګټه اخیستی شو.
د ستوني د دړد نه په
عذاب یاست؟!
د پياز پوټکي په
ایشیدلیو اوبو کې واچوئ،بیا پرې خوله ومینځئ
او غرغاړه یې کړئ .
پوزه مو څاڅي (الرژي
یا حساسیت لرئ او یا سړو وهلی یاست)؟
په ایشیدلیو اوبو کې
د پیاز د میده شوي وچ پوکي څلور د ډوډۍ خوړولو څمڅې واچوئ او بیا د همدغه محلول د پاسه خپل سرونیسئ او د
دریو نه ترپنځو دقیقو پورې د محلول نه پورته کیدونکی بړاس تنفس کړئ.
ټوخی :
دوه څمڅې د پیاز میده شوی وچ پوستکي په اوبو کې واچوئ، د پنځلس دقیقو لپاره یې وخوټوئ ، بیا یې چاڼ یا فیلټرکړئ. په ورځ کې یې درې واره ، د ډوډۍ نه نیم ساعت مخکې، د ګیلاس څلورمه برخه وڅښئ.
دوه څمڅې د پیاز میده شوی وچ پوستکي په اوبو کې واچوئ، د پنځلس دقیقو لپاره یې وخوټوئ ، بیا یې چاڼ یا فیلټرکړئ. په ورځ کې یې درې واره ، د ډوډۍ نه نیم ساعت مخکې، د ګیلاس څلورمه برخه وڅښئ.
مثانه او پښتورګې مو
دړد کوي؟
د پیاز وچ شوي پوټکي
میده کړئ، درې د چایو څمڅې په دوه ګیلاسه ایشیدلیو اوبو کې واچوئ او تر دیرشو
دقیقو پورې یې پریږدئ چې دم شي. بیا یې ښه فیلټریا چاڼ کړئ او د دریو ورځو لپاره ،
هره ورځ دوه واره ،پنځوس ملي لیټره وڅښئ . که ناروغي مو کرونیک او دوامداره وي، د
لسو ورځو لپاره، د ډوډۍ خوړلو دوه څمڅې، د ورځې درې یاڅلور واره وڅښئ.